polozelený čaj Thai Dong Ding Oolong Tea v bio kvalitě z Thajska, 50 g, minimální trvanlivost do: -

Thajský "zmrzlý vrcholek" - bio - 2020

Značka: NepustilTea-standard
 
Dotaz k produktu

Thajský "zmrzlý vrcholek"

 je velmi povedenou thajskou variací na slavný čínský oolong (polozelený čaj) Dong Ding

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2020
minimální trvanlivost do konce: -
typ čaje: thajský polozelený čaj (oolong) rolovaný do pevných čajinek
další označení čaje: Thai Dong Ding Oolong Tea, Dong Ding [tung ting], "mrazivý vrcholek", "zmrzlý vrcholek"
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj polofermentovaný
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: mimoevropská certifikace TH-BIO-152-THAILAND, označení Organic Thailand (thajské bio), USDA ORGANIC (USA bio)
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

nálev: (text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

doporučená příprava:
do malé (cca 150-200 ml) vyhřáté konvičky vložte 5-8 gramů čaje, přelijte zchladlou až vroucí vodou a ihned slijte (tzv. oplachovací nálev, jež se nepije), další nálevy zhotovte obdobně ale čaj již slévejte do šálků, pro první regulérní nálev se doporučuje čas 30 až 50 sekund, čas dalších nálevů prodlužujte dle vlastní zkušenosti (vždy o 15 až 30 s -doporučuji průběžně kontrolovat chuť, každý čaj se může - v konkrétních podmínkách přípravy * - chovat jinak, zhotovit lze několik nálevů, 2. a 3. nálev se obvykle považuje za "nejlepší"
záleží na tvaru konvičky, jejím vyhřátí, množství čaje, skutečné teplotě vody
alternativní příprava:
čaj lze s úspěchem luhovat ve studené vodě, kdy do skleněné lahve vložíme několik čajových lžiček čaje a luhujeme minimálně dvě hodiny (ideálně pak v lednici přes noc);  z čaje lze zhotovit jeden silnější nálev (resp. jednotlivé nálevy smíchat) a přelít přes led + ochutit (sušenou třtinovou šťávou, citronem apod.)

(obrázek v přípravě)

vhodnost: čaj má hodně kofeinu, nehodí se pít večer, jinak není času kdy by se pít neměl
ingredience: nedoporučuji cokoliv přidávat
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, po jídle i jen tak (doporučuju)
aspekt: jin (silně ochlazující)
šarže: N/A
kvalita sběru  a zpracování: ruční sběr a zpracování
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-standard
kultivar čajovníku: indočínský klon čajovníku No.19
trvanlivost: (text v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"Tento čaj je pro mě uklidňující i povzbuzující zároveň. Myslím že je vhodný pro každého, kdo chce upevnit své zdraví, zbavit se stresu, oblažit celé tělo a zbystřit mysl. Je pro všechny, kteří se na věci kolem sebe míní podívat z nových úhlů pohledu... ať je to kdykoliv!" ​
(text v přípravě)"

jak čaj subjektivně vnímám já:
(text v přípravě)

postřehy jiných (recenze v e-shopu):
zatím N/A


obr.: pro přípravu polozeleného čaje čínskou metodou Gong Fu Cha [kung fu čcha] si nemusíte kupovat drahé čínské soupravy, můžete si svůj čajový set poskládat z různých - vám milých - komponent, které již doma máte :-), obrázek je z degustace čajů a bylin v Domažlicích (20. 10. 2017 - Shakti Centrum Jóga)

čaj najdete:
v degustační sadě č. 4

podobný čaj:

(text v přípravě)

možné působení polozeleného čaje na zdraví:
(text v přípravě)