tradiční oolong "Čtyři roční období" sklizený z organicky pěstovaných čajovníků a speciálně zpracovaný tak, že po celý rok poskytuje vysoce kvalitní nálevy, je charakteristický jemnými smetanovo-jahodovými dochutěmi a silně podmanivými vůněmi nálevu, vhodný pro uklidnění před bojem, kdy se soustředíme na úspěch, koncentrujeme mysl, nabíráme nové síly a již jasně vidíme zanedlouho začínající nekonečné oslavy vítězství, ORGANIC THAILAND TEA - OTOP PRODUCT CHAMPION|n|Thajsko, 50 g, datum výroby (MFG): 08.10.2016, min. doba trvanlivosti (EXP): 08.10.2019

Thai Four Season Tea 2016 - 50 g

Cena 179,- Kč
Dostupnost: Skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu
(text v revizi)
 


balení:  třívrstvý zipový nebo metalizovaný sáček - 50 g

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
datum výroby (MFG): 08.10.2016
min. doba trvanlivosti (EXP): 08.10.2019 
typ čaje: thajský polozelený čaj (oolong) 
kultivar: indočínský klon No.21 (Si - Ji, rychle rostoucí, přirozený hybrid s původem na Taiwanu) 
kvalita: ORGANIC THAILAND (thajské bio)

charakteristika: čaj se světlým, žlutým až zlatožlutým, čirým nálevem, nevtíravé vůně a jemnými jahodovo-smetanovými chutěmi, které jsou v každém nálevu a slábnou pomalu, „aftertaste" je velmi dlouhý, nasládlý, později nahořklý (avšak příjemný), květinovo/ovocné vůně tohoto čaje jsou mnohem širší než u podobného oolongu Chin Shin Oolong Tea 
příprava: do malé (cca 200 ml) vyhřáté konvičky vložit cca 5-8 gramů čaje, přelít zchladlou vodou (cca 80°C), luhovat 30 až 50 sekund a slít, znovu zalít vroucí vodou a luhovat podle chuti a barvy nálevu (dobu luhování při opakovaném zalévání úměrně prodlužujeme, vždy cca o 15 až 30 s, průběžně kontrolujeme chuť), zhotovit lze 3 až 4 nálevy
odměření: 1 vrchovatá čajová lžička = cca 1,3 g čaje, čaj se výborně nabírá a odměřuje
extra tipy na přípravu: čaj lze připravit jako jednonálevový (což je škoda) nebo použít šálků a čichátek (metoda „Gong Fu" - ideální) kdy z čaje dostaneme řadu různých nasládlých chutí a škálu příjemných plných a oblých vůní, čaj je vhodný i pro opakované a důkladné luhování v guywanu (čínský šálek s pokličkou "čcha wan"); při jednonálevové přípravě volíme menší množství čaje (cca 5g) a luhujeme pouze jednou, delší dobu (cca 4-5 minut
čaj a jídlo: čaj je velmi vhodný ke všem lehčím jídlům, sýrům, k dezertům a ovocným salátům, zvláště se dobře popíjí k ovocným sladkostem, dobře se snoubí s neslanými praženými buráky i jinými oříšky
ingredience: do čaje se nedoporučují přidávat žádné ingredience
iced tea: vhodný
další názvy: "Čtyři roční období"
aspekt: jin až neutrální

více o čaji: s ohledem na taiwanský (Nantou) původ čajovníku je potřeba zmínit taiwanské názvy kultivarů, setkáváme se s následujícími: Si - Ji Chuan, Four - season Spring, Si - ji oolong,  (Da-To-Hwei son)

podobný thajský čajChin Shin Oolong Tea

nezávislé hodnocení čaje (na webu): Tea Eart
nezávislé hodnocení čaje (na webu): Čajovnička 
nezávislé foto vyluhovaného čaje (na webu) zde 
nezávislé hodnocení čaje (na slovenském webu): môj čaj