neobvyklý polozelený čaj (oolong) s vysokým obsahem GABA zvaný "Thajský gaba" a moderně řazený mezi tzv. "vědecké čaje", Thajsko, min. trvanlivost do 26.06.2021

Thai Gabaron Oolong Tea 2018 - 50 g

Ušetříte: 12% (40,- Kč)
Cena 339,- Kč 299,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Thai Gabaron Oolong Tea

"Thajská Gaba" je čaj ojedinělých účinků a výkonnosti, jehož nenáročná příprava několika způsoby vás nadchne

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
hmotnost (netto): 50 g
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
datum výroby: 26.06.2018
minimální trvanlivost do: 26.06.2021
typ čaje: thajský polozelený čaj (oolong) - tzv. "vědecký čaj"
šarže: 18F2607
kultivar: indočínský klon čajovníku No.17
kvalita: NepustilTea-standard
certifikace: Organic Thailand (thajské bio)

doporučená příprava:
do malé (cca 150-200 ml) vyhřáté konvičky vložte 5-8 gramů čaje, přelijte zchladlou až vroucí vodou a ihned slijte (tzv. oplachovací nálev, jež se nepije), další nálevy zhotovte obdobně ale čaj již slévejte do šálků, pro první regulérní nálev se doporučuje čas 30 až 50 sekund, čas dalších nálevů prodlužujte dle vlastní zkušenosti (vždy o 15 až 30 s -doporučuji průběžně kontrolovat chuť, každý čaj se může - v konkrétních podmínkách přípravy * - chovat jinak, zhotovit lze několik nálevů, 2. a 3. nálev se obvykle považuje za "nejlepší"
* záleží na tvaru konvičky, jejím vyhřátí, množství čaje, skutečné teplotě vody

alternativní příprava:
čaj lze s úspěchem luhovat ve studené vodě, kdy do skleněné lahve vložíme několik čajových lžiček čaje a luhujeme minimálně dvě hodiny (ideálně pak v lednici přes noc);  z čaje lze zhotovit jeden silnější nálev (resp. jednotlivé nálevy smíchat) a přelít přes led + ochutit (sušenou třtinovou šťávou, citronem apod.)



pro přípravu čaje čínskou metodou Gong Fu Cha [kung fu čcha] si můžete pořídit různorodé nádobí a dle potřeby jej kombinovat :-), obrázek je z přátelského podzimního setkání obdivovatelů bonsají a umění suiseki na zámku v Merklíně (září 2015)

cituji svého přítele Dr. Teamana:
"Gaba čaje patří do skupiny tzv. "vědeckých" čajů, vznikly v posledních desetiletích jako důsledek důkladného vědeckého zkoumání zdravotních účinků čajů, kromě Číny, kde se například vyrábí čaje bez kofeinu, různé čajové koncentráty a blendy bylin s pravým čajem, je zkoumání čaje (pravděpodobně) nejdále v Japonsku, "Gaba" čaje jsou toho příkladem, japonská technologie výroby "Gaba" čajů se s menším či větším úspěchem dnes používá v řadě zemí produkujících čaj, ... mnohokrát jsem ověřoval, že thajský Gabaron Tea (běžně dostupný v bio kvalitě) patří mezi ty nejlepší (= objektivní informacez různých srovnávacích degustací :-)), vždy totiž záleží, jaká surovina - jak pečlivě sbíraný a zpracovaný list - se pro výrobu "Gaba" čaje použije, Gabaron Oolong Tea je příkladem špičkového sběru a nejpečlivější výroby..."

čaj najdete:

v degustační sadě č. 5

možné působení polozeleného čaje na zdraví:
Zdravotní účinky čaje, nelze na tomto místě uvést. Výslovně to zakazuje Nařízení Evropského Parlamentu a Rady č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 s účiností od 14. 12 2012. Prodejce nesmí u doplňků stravy a potravin (kam léčivé rostliny patří) uvést jakákoliv tzv. "zdravotní tvrzení" kromě těch, která schválí přímo Evropská Komise nebo Evropský úřad pro bezpečnost potravin. Proto najdete kompletní informace o působené polozeleného čaje jinde - pod odkazem Popis účinků bylin a čajů.