průvodce světem polozelených čajů (tzv. oolongů) - naučíte se skoro vše o polozelených čajích z různých koutů světa, zkusíte si jich mnoho připravit a zjistíte, jak jsou oolongy okouzlující, vydatné, úžasné a fascinující... rozšíříte si pohled na polozelené čaje natolik, že se stanou součástí vašeho života - z cyklu "Čaj všemi smysly"

Čajový rychlokurz 2 - jak připravovat oolongy? - 2017

Cena 400,- Kč
Dostupnost: Skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu
(text v revizi)

názevČajový rychlokurz 2 - jak připravovat oolongy?
rychlokurz z cyklu: "Čaj všemi smysly"

charakteristikasetkání s polozeleným čajem velmi interaktivní formou = vše se probírá teoreticky (prezentace na plátně) i prakticky (workshop); účastníci jsou zapojeni pomocí soutěží, přípravou nádobí, v rámci přípravy čajů zapojují své smysly (zrak, čich, chuť) ... probíhá diskuze apod.; mezi výukovými hodinami jsou krátké přestávky, speciální předchozí znalosti ani dovednosti nejsou potřeba

obvyklá osnova:
1. základní informace o zemích produkujících polozelené čaje (geografie, statistiky...)
2. základní informace o čajovníku (dělení, výskyt, rozdíly, pěstování, sběr...)
3. výroba polozeleného čaje (principy, základní technologické operace, zajímavosti...)
4. dělení polozelených čajů (česká a evropská legislativa, čínské aj. členění, známé a slavné čaje...)
5. příprava oolongů (legendy, historie, způsoby, voda, nádobí, neobvyklosti...)
6. čínská příprava "Kung Fu Čcha" (vznik, vývoj, tradiční a moderní přístupy) a jiné přípravy oolongů
7. důležité čajové milníky ve světě, v Evropě a v Čechách
8. degustování a hodnocení čaje (principy, rozeznávání chutí), terminologie, degustační nádobí a jeho použití
9. balení čaje a jeho skladování, prodej, nákup, dovoz, ceny (životní cyklus čaje jako zboží) ...
10. polozelený čaj a jídlo (různé náhledy, typy a triky)
11. čaj a zdraví (tradované omyly a zákazy, doporučení a moderní pohledy na čaj jako funkční potravinu)
12. čaj jako součást kultury a unikátní fenomén Čech - české čajovny
13. čajová literatura a jiné zdroje informací

celému dění je přítomen živý čajovník, výukový blok je proložen soutěžemi o čaje, součástí výuky jsou i krátké filmy, výstavka různých druhů čajů (dle probíraného dělení), příkladů zpracování čaje, čajového nádobí a vybrané čajové literatury, ... vše je detailně popsáno i komentováno, na závěr výuky lze zařadit krátký test a společně jej vyhodnotit, možná je i "slepá degustace" několika vzorků čaje...

podmínky realizace:
cena: 400,- Kč za účastníka + cestovné dle skutečného dojezdu (rozpočítává se na účastníky, dle dohody)
obvyklé trvání 4 hodiny
minimální počet účastníků 6