zelený vietnamský čaj vakuovaný, min. trvanlivost do: 30.12.2019

Vietnamese Green Tea 2018 - 180 g - vakuum

Cena 158,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Vietnamese Green Tea

ve Vietnamu je severovietnamský zelený čaj velmi oblíben a pije se skoro denně, stejně jako káva ... dokonce i tehdy, kyž se pije pivo :-)

původ: Vietnam, provincie Thái Nguyên
hmotnost (netto): 180 g
balení: metalizovaný sáček - vakuováno - orignální balení
datum výroby: 05/2018
minimální trvanlivost do: 30.12.2019

doporučená příprava:
a) tradiční vietnamská příprava
(vroucí voda + dlouhé luhování = velmi silný čaj, hořký a autenticky vietnamský :-)
alespoň 6 vrchovatých čajových lžiček čaje zalijte právě vroucí vodu (100 °C, 300-500 ml) a slijte po 5-10 minutách luhování rovnou do šálků; zvolíte-li kratší dobu luhování, lze čaj trápit horkou vodou opakovaně; slabší povahy ocení naředění silného nálevu vroucí vodou dle chuti; tradičně připravený čaj se pije ukrutně silný (pro našince velmi hořký) a z velmi malých šálků (pro případnou vietnamskou návštěvu doporučuji pár lístků přemístit i do šálků, ve Vietnamu se zpravidla sítko nepoužívá),
b) alternativní čínská příprava 
(zchladlá voda + krátké opakované zalití = příjemně chutnající čaj, první nálevy nasládlé)
2-6 vrchovatých čajových lžiček čaje zalijte zchladlou vodou (70-80 °C, 200-300 ml) a luhujte krátce, zalijte opakovaně teplejší až vroucí vodou a luhujte dle chuti,
c) letní příprava v teplých a horkých dnech
(luhování ve studené vodě = netradiční nápoj)
4-8 čajových lžiček čaje vložte do studené vody (1-1,5 l) a luhujte alespoň 4 hodiny (ideálně ve skleněné nádobě, můžete i přes noc v lednici) = získáte zajímavý povzbuzující čaj netradiční chuti,
d) letní příprava v tropických dnech
(zchlazení horkého nálevu a jeho okrášlení dle vlastní fantazie = překvapení pro každého)
čerstvě připravený silný horký čaj přelijte do sklenice s většími kostkami ledu a dochuťte limetkou, pomerančem, oslaďte sušenou třtinovou šťávou, ozdobte goji, praženými piniovými oříšky či plátky pražených mandlí, květem lučním..., přidejte celé nebo rozmačkané sezónní ovoce (jahody, borůvky, rybíz...), zeleninu (salátovou okurku, meloun...) a podávejte překvapeným hostům v hezkých sklenicích s brčkem :-).

tip na alternativní přípravu:
zkuste čaj připravit čínskou metodou Gong Fu Cha - použijte malou konvičku, větší množství čaje a kratší časy luhování (dle chuti), zhotovte několik nálevů