tradiční černý čaj pro Gong Fu, velký list podélně lehce rolovaný (typ 4), Thajsko, TH-BIO-152-THAILAND, min. doba trvanlivosti do: -

Thai Black Tea Premium - bio - 2020

Značka: NepustilTea-superior
 
Dotaz k produktu

Thai Black Tea Premium

standardní černý čaj pro různé použití i *Gong Fu

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2020
minimální trvanlivost do: -
typ čaje: thajský černý (červený) čaj, velký list, sběr T+3, rolování při sušení, tříděno
další označení čaje: Thai Black Tea Superior (černý čaj typ 4)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio (mimoevropská) certifikace: TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA)
výkonnost čaje při doporučené přípravě (3 nálevy)(text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

nálev: (text v přípravě)



doporučená příprava:
do malé (cca 200 ml) vyhřáté konvičky vložit cca 6 - 8 gramů čaje, přelít vroucí vodou a luhovat krátce, do 2 minut, další nálevy déle, tj. podle chuti (dobu luhování vyzkoušíme podle velikosti konvičky a ochutnáváme v průběhu přípravy); doporučuji vyzkoušet mírné podrcení čaje nebo jeho části, čímž se doba luhování zkrátí, experimentovat lze i s množstvím čaje (čím více čaje, tím bude nálev silnější); čaj ani po dlouhém luhování výrazně nehořkne; nálev získá oslazením (například sušenou třtinovou šťávou) nový chuťový rozměr
tip na alternativní přípravu:
- čaj lze připravit metodou Gong Fu, což je čínská metoda přípravy čaje (viz Gong Fu Cha 1 a Gong Fu Cha 2), jež se používá i v severním Thajsku; postup:  do malé (cca 200 ml) vyhřáté konvičky vložit cca 5-8 gramů čaje, přelít mírně zchladlou vodou (cca 85 °C), luhovat cca 1 minutu a slít, znovu zalít teplejší vodou a luhovat podle chuti a barvy nálevu (dobu luhování při opakovaném zalévání úměrně prodlužujeme, vždy cca o 30 s, průběžně kontrolujeme chuť, pro poslední nálevy použijeme vroucí vodu), zhotovit lze 3 až 4 (i více) nálevů
(další text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

vhodnost: (v text přípravě)
ingredience: (v text přípravě)
tea pairing: (v text přípravě)
aspekt: jang (silný)
šarže: 19D0402/2
kvalita sběru a způsob zpracování: ruční sběr a mechanizované zpracování
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-superior
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(v text přípravě)"

podobný čaje:
Thajský černý čaj s listem střední velikosti

Thajský černý čaj s větším listem
Thai Black Tea Premium
Thajský černý čaj s velmi drobným listem

poznámka: *čínské členění, čínská metoda přípravy čaje Gong Fu Cha 1 a Gong Fu Cha 2