tradičně ovoněný / ochucený čaj - thajským ovocem bael, Thajsko, minimální doba trvanlivosti do: 04.04.2022

Thajský černý čaj s ovocem bael 2019

Ušetříte: 23% (30,- Kč)
Cena 129,- Kč 99,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Thajský černý čaj s ovocem bael

čaj vhodný pro celodenní pití a blendováním s bylinami (jiaogulan, hořký meloun), ideální pro všechny kdo mají zálibu v neotřelých komplexních vůních evokujících med, skořici, vanilku, karamel a sladké sušené ovoce, výborný k osvěžení ve studených i teplých dnech, velmi vhodný pro studené koktejly s ledem...

(Thai Bael Fruit Black Tea)

čaj umí: světlý až tmavý hnědočervený, čirý nálev, vonící po ovoci bael, bez hořkosti i při dlouhém luhování...
čaj vás může zaujmout: vůní, jednoduchostí přípravy, osvěžovacími účinky, zdravotním působením...
čaj je vhodné pít: kdykoliv, při práci i po práci, ke snídani i odpoledne...

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
hmotnost (netto): 50 g
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
datum výroby: 04.04.2019
minimální trvanlivost do: 04.04.2022
typ čaje: thajský černý (červený*) čaj, větší list, sběr T+3, rolování při sušení, tříděno, blendováno s kousky ovoce bael (lat. Aegle marmelos, česky Oslizlák líbezný), dle české vyhl. 337/97 Sb. - černý čaj ovoněný / ochucený
poznámka: * čínské členění
šarže: 19D0402/3
kultivar: ásámský čajovník
kvalita: NepustilTea-standard
certifikace: Organic Thailand (thajské bio), USDA ORGANIC (bio USA), (čaj)

doporučená příprava:
do střední (cca 500 ml) vyhřáté konvičky vložte 4 vrchovaté čajové lžičky čaje, přelijte vroucí vodou a luhujte 5 - 10 minut (dobu luhování vyzkoušejte podle aktuální velikosti konvičky a chutnejte v průběhu přípravy), nálev slijte přes jemné sítko (případně opakujte ještě jednou)
alternativní příprava:
z čaje lze zhotovit silný výluh (použije se cca 2 - 3násobné množství čaje), oslazením nálevu (například sušenou třtinovou šťávou) lze získat nový chuťový rozměr;
doporučení pro fajnšmekry:
zkuste k dobře oslazenému silnému nálevu přidat přiměřeně českého rumu "tuzemáku" (alespoň 35%, Božkov) -> úžasné... :-)
zkuste čaj luhovat v malé konvičce = čaj nechte v nálevu a po jejím vyprázdnění do poloviny dolijte vroucí vodou, opakujte několikrát a prodlužujte dobu luhování
nebojte se vyzkoušet čaj luhovat tak dlouho, dokud nevychladne (tj. nechte jej v nálevu)


Bael fruit (lat. Aegle marmelos); česky - oslizlák líbezný) je tropické ovoce původem z Jihovýchodní Asie. 




více o působení oslizláku najdete v článku:
Krásné české jméno - Oslizlák líbezný čili Bael fruit (lat. Aegle marmelos)

další blend s  oslizlákem:
Thai Bael Fruit Green Oolong Tea