thajský méně oxidovaný rolovaný polozelený čaj "Thajská princezna" v bio kvalitě, hluboce pečený, balení: 50 g, min. doba trvanlivosti do: 04.04.2023

Thai Jing Shuan Oolong Tea Deeply Roasted 2019

Ušetříte: 17% (40,- Kč)
Cena 239,- Kč 199,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Thai Jing Shuan Oolong Tea Deeply Roasted

polozelený čaj mírně oxidovaný, rolovaný do velkých pevných čajinek, s poetickým názvem "Thajská princezna", hluboce pečený s výraznými chutěmi, dlouhou sladkou dochutí v každém nálevu a úžasnou vůní z dopitých šálků; čaj je vhodný k dlouhodobé archivaci

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
minimální trvanlivost do: 04.04.2023
hmotnost (netto): 50 g
kvalita: NepustilTea-standard
certifikace: Organic Thailand (thajské bio), USDA ORGANIC (bio USA)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem



doporučená příprava:
do malé (cca 150 - 200 ml) vyhřáté konvičky vložit cca 5-8 gramů čaje, 0. nálev - oplachovací - přelít mírně zchladlou vodou (cca 90°C) a ihned slít (čaj se probudí, nabudí, rozvinou se první vůně a čaj je připraven k luhování), 1. nálev - zalít stejně teplou vodou, luhovat 60 sekund a slít, 2. nálev - znovu zalít stejnou (nebo teplejší) vodou a luhovat podle chuti a barvy nálevu (dobu luhování při opakovaném zalévání úměrně prodlužujeme, vždy cca o 15 až 60 s, průběžně kontrolujeme chuť). 3. a další nálevy lze zhotovit obdobně



výkonnost: 3 až 5 nálevů podle množství čaje, velikosti konvičky a teploty vody



více o čaji:
polozelený čaj typu Gao Shan* má čajinky větších průměrů než ostatní podobné oolongy, vzhledem může připomínat Dong Ding; čajinky se rozvíjí poměrně pomalu a převážně obsahují konce čajových flešů (čerstvých přírůstků čajových výhonků); pečený čaj se v nálevu rozvíjí ještě méně rychleji než nepečený a lze s ním experimentovat (méně teplá voda + delší luhování resp. teplejší voda + kratší luhování, velmi malá konvička + vroucí voda + extrémně krátké nálevy)
vyrobeno: 04.04.2019
šarže: 19D0708/1DR
klon čajovníku: indočínský, No. 12 (Jing Shuan)
typ čaje: "Kao šan" (Gao Shan), Highland Oolong (apod.)
sběr: ruční, 1 + 3 (T + 3)
pečení: 1 cyklus, hluboké (deeply roasted, heavy roasted)

poznámka:
*třídění thajských oolongů do jisté míry kopíruje třídění taiwanské, čaj lze tedy řadit k vysokohorským oolongům (Highland Oolong) označovaných jako Ali Shan [Ali šan], Gao Shan [Kao šan] či Jing Shuan [Ťin šuan]; oproti čajům z Taiwanu je thajský Jing Shuan čajem ryze kontinetálním