tradičně ovoněný / ochucený polozelený čaj s příjemnou vůní thajské máty, vhodný pro celodenní pití, minimální doba trvanlivosti do: 08.08.2022

Thajský polozelený čaj s celolistou thajskou mátou 2019

Ušetříte: 23% (30,- Kč)
Cena 129,- Kč 99,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Thajský polozelený čaj s celolistou thajskou mátou

vynikající blend polozeleného, velmi málo oxidovaného čaje typu Pao-chung a celých listů sušené thajské máty

balení: třívrstvý zipový sáček - 50 g
původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
originální název: Thai Mint Green Oolog Tea 
datum výroby: 08.08.2019
minimální doba trvanlivosti do: 08.08.2022
typ čaje: blend thajského polozeleného čaje (typ Pao-chung) a thajské máty (celý nedrcený list)
kultivar čaje: ásámský čajovník
bylina: máta (Mentha)
kvalita sběru: NepustilTea-superior
bio (mimoevropská) certifikace: TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA)



doporučená příprava:
do střední (cca 500 ml) vyhřáté konvičky vložte 2-3 vrchovaté čajové lžičky čaje, přelijte vroucí vodou a luhujte 5 minut (dobu luhování vyzkoušejte podle aktuální velikosti konvičky a chutnejte v průběhu přípravy), nálev slijte přes jemné sítko, opakujte ještě 2 x

alternativní přípravy:
- blend luhujte ve studené vodě (cca přes noc) v lednici, ve skleněné nádobě a použijte do studených nápojů v teplém dni
- blend - před zalitím horkou vodou - podrťte na menší zlomky - dostanete silný nálev
- luhujte dle doporučené přípravy ale "bylinářsky", tj. 15 minut v zakryté konvičce či velkém hrnku



hodnocení čaje v minulých letech: čaje nebyl dosud hodnocen

další informace:
více o přípravě polozelených čajů: jak připravit čaj a byliny
možné účinky polozelených čajů na lidské zdraví: polozelený čaj - 03 - účinky
možné účinky máty: Umí napravit nejen trávení - obyčejná máta
více o mátě (wikipedie): máta
více o polozeleném čaji typu Pao-chung: v přípravě