drcené dužnaté kalichy květů ibišku i s květy ze Súdánu, 50 g, minimální trvanlivost do konce 05/2021

Súdánský ibišek - pro čaj KARKADE - 2019

Cena 79,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Súdánský ibišek - pro čaj KARKADE

nálev z ibišku (karkade) je v Egyptě velmi oblíben již z dob faraónů, hodně se sladí a někdy přidává i máta

původ: Súdán
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2019
minimální trvanlivost do konce: 05/2021
typ čaje: bylinný z květů ibišku (lat. Hibiscus sabdariffa)
další označení čaje:  "čínská růže", ibiškový čaj, název nápoje = karkade
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: bylinný čaj
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: N/A
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: příjemná vůně s nakyslou notou

(obrázek v přípravě)

nálev: červený až rudý nálev se silnou vůní a nakyslou chutí

(obrázek v přípravě)

doporučená příprava:
alespoň 4 čajové lžičky čaje (x g) vložte do konvičky (0,6 l) a zalijte právě vroucí, luhujte 10 minut, slijte
tip na alternativní přípravu:
- hotový nálev přelijte přes led, oslaďte a ozdobte ovocem

(obrázek v přípravě)

vhodnost: čaj nemá hodně kofein, hodí se pít kdykoliv, větší množství může překyselit žaludek
ingredience: lze sladit, přidat mátu
tea pairing: hodí se zejména ke sladkostem
aspekt: (text v přípravě)
šarže: N/A
kvalita sběru  a zpracování: ruční sběr a mechanizované zpracování
kultivar čajovníku: N/A

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"Víš, že ibišek je pojmenovaný podle egyptského posvátného ptáka ibise, který byl ztělesněním boha Thovta a ten se egyptsky jmenuje hib a v řečtině se užívá slovo ibis. Dnes je karkade egyptským národním nápojem. Nevíš. Co? :-)."

ostatní "klasické nečaje" dostupné v e-shopu:
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze - zavedená v Brazílii Španělskými kolonizátory, tzv. "RANCHO")
maté nefermentované (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - původní indianské zpracování byliny)
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze pražená, tzv. "PAMPERO")
lapacho (Tabebuia serratifolia, poslední dobou v prodeji pro vnitřní užití zakázané)
honeybush (Cyclopia intermedia, medový keř)
rooibos (Aspalathus linearis)
yogi či masála (směs koření pro přípravu indického bílého čaje - dátá masála, masala chai, yogi chai)
černý citron (fermentovaný sušený plod citronu v bio kvalitě)

ostatní "nečaje" a jejich blendy dostupné v e-shopu:
citronová tráva (v bledu s černým čajem)
citronová tráva (v bledu se zeleným thajským čajem)
citronová tráva (v blendu se zeleným vietnamským čajem)
citronová tráva (v blendu s pandánem)
citronová tráva (v bledu s klitorií)
citronová tráva (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blednu s černým čajem)
pandán (v blednu se zeleným čajem)
pandán (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blendu s citronovou trávou)
jiaogulan
hořký meloun (Bitter-Melon Tea)
ginkgo