kokosový černý čaj s kořením a citrónem, min. trvanlivost do 10.09.2020

Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - 2019

Cena 149,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu


Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili

lehký kokosový čaj složený z pražených plátků kokosu, drceného badyánu, s kousky biocitrónu, vlásků čili papriček a drobných lístků černého biočaje - komplikovanější blend s jemnou chutí kokosovo-badyánovo-citrónovou a lehoučkým pálivým dozvukem

balení: třívrstvý sáček se zipem - 50 g
původ: Česká republika
datum výroby: 10.09.2019
minimální doba trvanlivosti do: 10.09.2020
typ čaje: blend (směs čistých přírodnin) thajského černého čaje, kokosu, badyánu a čili
kultivar čaje: ásámský čajovník
ostatní ingredience: kokos, drcený badyán, citron-citronová kůra, chilli "vlásky"
kvalita: NepustilTea-original
bio certifikace: čaj (mimoevropská) - TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA), kokos (evropská) - DE-ÖKO-01
jiné názvy: Thai Coconut Shlightly Spicy Tea



doporučená příprava:
1 polévková lžíce na 250 ml vroucí vody, luhovat v uzavřené konvičce (inertní materiál - porcelán, sklo) min. 5 minut a slít
- horký nálev sladit sušenou třtinovou šťávou
- zchladlý nálev (pod 43°C) osladit kvalitním medem
- jelikož jsou kokosové plátky plné tuku, je na hladině čaje jemný mastný film, což je OK



mám nejraději:
nálev oslazený medem, nalitý na led a doplněný bílým portorickým rumem :-) = připravím si nálev dle výše doporučené přípravy ale neslévám jej a nechám vše v konvičce zchladnout abych mohl - při správné teplotě - přidat med, oslazený nálev naliju (přes jemné sítko) do sklenek s velkými kostkami ledu, kde byl již schován krapet bílého rumu ...no, někdy víc :-), vršek zdobím plátky kokosu a čili vlásky



kokos, čili, citrón a badyán v kuchyni:

text v přípravě
obrázek v přípravě

účinky badyánu
text v přípravě