thajský kokosový černý čaj s kořením a citrónem, minimální trvanlivost do 10.09.2020

Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - blend - 03 (2019)

Značka: NepustilTea-original
Cena 149,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - blend - 03 (2019)

lehký kokosový čaj složený z pražených plátků kokosu, drceného badyánu, s kousky biocitrónu, vlásků čili papriček a drobných lístků černého biočaje - komplikovanější blend s jemnou chutí kokosovo-badyánovo-citrónovou a lehoučkým pálivým dozvukem

původ: Česká republika
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 10.09.2019
minimální trvanlivost do: 10.09.2020
typ čaje: blend (směs čistých přírodnin) thajského černého čaje, kokosu, drceného badyánu, citronové kůry a čili
další označení čaje: Thai Coconut Shlightly Spicy Tea
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: (text v přípravě)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: čaj (mimoevropská) - TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA), kokos (evropská) - DE-ÖKO-01
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)



nálev:  (text v přípravě)
 



doporučená příprava:
1 polévková lžíce na 250 ml vroucí vody, luhovat v uzavřené konvičce (inertní materiál - porcelán, sklo) min. 5 minut a slít
- horký nálev sladit sušenou třtinovou šťávou
- zchladlý nálev (pod 43°C) osladit kvalitním medem
- jelikož jsou kokosové plátky plné tuku, je na hladině čaje jemný mastný film, což je OK
mám nejraději:
nálev oslazený medem, nalitý na led a doplněný bílým portorickým rumem :-) = připravím si nálev dle výše doporučené přípravy ale neslévám jej a nechám vše v konvičce zchladnout abych mohl - při správné teplotě - přidat med, oslazený nálev naliju (přes jemné sítko) do sklenek s velkými kostkami ledu, kde byl již schován krapet bílého rumu ...no, někdy víc :-), vršek zdobím plátky kokosu a čili vlásky



vhodnost: 
čaj má méně kofeinu
ingredience: lze sladit
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, po jídle i jen tak (doporučuju)
aspekt: jang (zahřívající, uzemňující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr čaje a mechanizované zpracování, ruční míchání
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

podobný čaj:
(obrázek v přípravě)

kokos, čili, citrón a badyán v kuchyni:
(text v přípravě)
(obrázek v přípravě)
účinky badyánu
(text v přípravě)