velmi oblíbený "nečaj" bez kofeinu, vhodný i pro děti, plný minerálů a energie z Jižní Afriky, minimální trvanlivost do konce: 01/2021

Jihoafrický fermentovaný rooibos - SUPER GRADE - bio - 2019

Značka: NepustilTea-standard
Cena 79,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Jihoafrický fermentovaný rooibos - SUPER GRADE - bio

nečaj (bylina) v nejlepší úpravě - kvalitě, bez kofeinu, velmi osvěžující; vhodná i pro děti

původ: Jižní Afrika
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2019
minimální trvanlivost do konce: 01/2021
typ čaje: bylinný čaj z fermentovaných řezaných větviček Čajovce kapského (lat. Aspalathus linearis)
další označení čaje: South African Rooibos SUPER GRADE, "červený čaj"
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: (text v přípravě)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: CZ-BIO-004, Zemědělská produkce mimo EU
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)



nálev: červenohnědý, jiskrný typické vůně a nezeměnitelné svébytné chuti



doporučená příprava:
cca 9 - 12 g čaje vložte do skleněné konvičky (cca 0,6 l) a zalijte vroucí vodou, luhujte 4 - 6 minut, zamíchejte a slijte
alternativní příprava:
- právě zhotovený výluh vychlaďte a použijte pro kotejly s ovocem apod.
- právě zhotovený výluh přelijte do sklenice s ledem (šokové zchlazení) a ochuťte dle libosti (medem, citronem, marmeládou, mátou, sušenou třtinovou šťávou...)



vhodnost: čaj nemá kofein a je vhodný pro celodenní pití i pro děti
ingredience: lze sladit dle potřeby a přidávat další vhodné ingredience (sirup, džem...)
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu
aspekt: (text v přípravě)
šarže: N/A
kvalita sběru  a zpracování: mechanizovaný sběr a mechanizované zpracování
kultivar čajovníku: N/A

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

podobný čaj:
(text v přípravě)

zajímavosti o bylině rooibos:
latinský název = Aspalathus linearis
(text v přípravě)

ostatní "klasické nečaje" dostupné v e-shopu:
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze - zavedená v Brazílii Španělskými kolonizátory, tzv. "RANCHO")
maté nefermentované (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - původní indianské zpracování byliny)
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze pražená, tzv. "PAMPERO")
lapacho (Tabebuia serratifolia, poslední dobou v prodeji pro vnitřní užití zakázané)
honeybush (Cyclopia intermedia, medový keř)
rooibos (Aspalathus linearis)
yogi či masála (směs koření pro přípravu indického bílého čaje - dátá masála, masala chai, yogi chai)
máta NANA (Mentha longifolia (L.) - máta klasnatá resp. Mentha spicata "Maroccan")
ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa, pro přípravu nápoje karkade)
černý citron (fermentovaný sušený plod citronu v bio kvalitě)

ostatní "nečaje" a jejich blendy dostupné v e-shopu:
citronová tráva (v bledu s černým čajem)
citronová tráva (v bledu se zeleným thajským čajem)
citronová tráva (v blendu se zeleným vietnamským čajem)
citronová tráva (v blendu s pandánem)
citronová tráva (v bledu s klitorií)
citronová tráva (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blednu s černým čajem)
pandán (v blednu se zeleným čajem)
pandán (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blendu s citronovou trávou)
jiaogulan
hořký meloun (Bitter-Melon Tea)
ginkgo