čaj s velmi jemnou vůní skořice z Thajska, minimální trvanlivost do: -

Thajský černý čaj ovoněný dřevem skořicovníku - bio - 2019

Značka: NepustilTea-standard
 
Dotaz k produktu

Thajský černý čaj ovoněný dřevem skořicovníku

velmi jemná vůně a nádech skořicového dřeva čaj získal ročním skladováním v nádobách ze dřeva skořicovníku pravého; vůně dřeva není tak intenzivní jako vůně kůry (skořice) a činí tento čaj tím pravým nápojem pro chladnější, chladné a deštivé dny; do čaje lze přidat další koření - například hřebíček, jež znásobí antioxidační účinky nálevu

původ: Thajsko
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2020
minimální doba trvanlivosti do: -
typ čaje: čistý čaj - různě velký podélně rolovaný list, ovoněno skořicovníkem
další označení čaje: Thai Cinnamon Tree Black Tea
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj černý
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: mimoevropská - TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA)
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)



nálev: (text v přípravě)



doporučená příprava:
1 polévková lžíce na 250 ml vroucí vody, luhovat v uzavřené konvičce (inertní materiál - porcelán, sklo) min. 5 minut a slít
- horký nálev osladit sušenou třtinovou šťávou
- zchladlý nálev (pod 43°C) osladit kvalitním medem
alternativní příprava:
pro velmi chladné dny doporučuji do vyhřátého hrnku (konvičky) vložit 2-3 hřebíčky či kousek drcené skořice (v bio kvalitě)



vhodnost: čaj má hodně kofeinu a hosí se kdykoliv k obnovení sil a k povzbuzení
ingredience: oslazením čaj získá další chuťvý rozměr
tea pairing: hodí se zejména ke sladkým jídlům, ke snídani apod.
aspekt: jang (zahřívající, uzemňující)
šarže: N/A
kvalita sběru  a zpracování: ruční sběr, mechanizované zpracování
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

podobný čaj: (text v přípravě)

mám nejraději:
nálev lehce (někdy silněji) oslazený medem a doplněný hřebíčkem