variace na kašmírskou specialitu z Thajska, 50 g, minimální trvanlivost do: 31.12.2020

Kašmírská kahwa - 2019

Značka: NepustilTea-original
Cena 99,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Kašmírská kahwa

blend pravého zeleného čaje s kořením - tradiční nápoj indického Malabaru (sever Indie)

původ: Thajsko
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 12.12.2019
minimální doba trvanlivosti do: 12.12.2020
typ čaje: blend (směs) čistých přírodnin - thajského zeleného čaje (drobnější list) a celého zeleného kardamomu
další označení čaje: Kashmiri Kahwa, Kahwah
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: čaj (mimoevropská) - TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC)
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)

nálev: (text v přípravě)



doporučená příprava:
2 čajové lžičky (cca 6 g) čajové směsi zalijte 0,5 l vroucí vody a luhujte 3 minuty, přidejte 4 lžičky kvalitního cukru či medu (resp. oslaďte dle chuti, pokud sladíte)
tip na alternativní přípravu:
okrášlete si šálek čaje sekanými/mletými mandlemi (ideálně praženými), můžete zkusit i piniové oříšky nebo sekané para ořechy či vlašáky; použijte kořeněné pečené ořechy se semínky dýně a slunečnice



vhodnost: čaj má hodně kofeinu, nehodí se pít večer, jinak není času kdy by se pít neměl
ingredience: nedoporučuji cokoliv přidávat (lze případně sladit)
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, po jídle i jen tak (doporučuju)
aspekt: jin (mírně ochlazující až neutrální)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr, mechanizované zpracování
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

více o čaji a jeho ingrediencích: (text v přípravě)
kardamom patří  mezi trojici  nejdražších koření
dle ajurvédy:
- blokuje zahleňující účinek mléka a mléčných výrobků
- je vhodným kořením do sladkých jídel, mléka, mléčných výrobků a luštěnin
- detoxikuje kofein v kávě
- používá se do studených a sladkých jídel
- zlepšuje chuť a aroma pokrmů aj.

více chutí umí podobný - ovšem díky šafránu dražší - blend:
Kašmírská kahwa se skořicí a šafránem