ingredience nezbytná pro přípravu různých blendů i samotné pití z Egypta, 50 g, minimální trvanlivost do konce: 05/2021

Marocká máta sušená, řezaná - NANA - 2019

Značka: NepustilTea-standard
Cena 59,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Marocká máta sušená, řezaná - NANA

ingredience nezbytná pro přípravu různých čajových blendů (směsí) a koktejlů, vhodná jako samostatný čaj, jež podporuje trávení a "spravuje" celou trávicí soustavu; nálev má velmi příjemnou pepermintovou vůni a chuť, neobsahuje kofein

původ: Egypt
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2019
minimální trvanlivost do konce: 05/2021
typ čaje: bylinný
složení: řezaný list máty dlouholisté, lat. Mentha longifolia (L.) (máta klasnatá resp. Mentha spicata "Maroccan")
ostatní ingredience: nejsou (čistá bylina)
další označení čaje: egyptská máta, NANA, marocká máta, máta dlouholistá / klasnatá
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: N/A
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)



nálev: (text v přípravě)



doporučená příprava:
9 - 12 g (tj. 6 - 8 vrchovatých čajových lžiček) byliny vložte do střední konvičky (cca 0,6 l), zalijte vroucí vodou a luhujte dle chuti (alespoň 4 minuty), slijte přes jemné sítko; s ohledem na intenzivní vůni použijte konvičku z inertního materiálu (sklo, porcelán, keramika s glazurou, kov)
tip na alternativní přípravu:
- bylinu ponechejte v nálevu a po každém jeho odlití doplňte konvičku vroucí vodou; list máty či hotový nálev můžete - dle chuti - míchat s jinými čaji a s nálevy jiných bylin; nálev je dobrý i oslazený (cukr, med, čekankový sirup)
- bylinu luhujte dle tradičních bylinářských doporučení: 0,5l hrnek + 1 polévková lžíce máty, zalít vroucí vodou, přiklopit talířkem a scedit po 15 minutách, vlažný výluh pít malými doušky



vhodnost: čaj nemá kofein, lze jej pít večer a je vhodný i pro děti
ingredience: nedoporučuji cokoliv přidávat
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, zejména těžšímu a po jídle
aspekt: jin (silně ochlazující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: mechanizovaný sběr, kvalitní zpracování, bez většího podílu prachu
kultivar čajovníku: N/A

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"Máta NANA je nezbytnou ingrediencí silného čajového blendu zvaného Le Touarég, jež se pije v zemích Maghrebu. A jestli nevíš, co to znamená, tak věz, že jde o Maroko, Západní Saharu, Alžírsko, Tunisko, Libyi a Mauritánii."

(další text v přípravě)
účinky máty najdete v článku: Umí napravit nejen trávení
podobný čaj (mátu obsahující): Tuaregský čaj

ostatní "klasické nečaje" dostupné v e-shopu:
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze - zavedená v Brazílii Španělskými kolonizátory, tzv. "RANCHO")
maté nefermentované (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - původní indianské zpracování byliny)
maté (yerba mate, cesmína paraguayská, Ilex paraguariensis - fermentovaná verze pražená, tzv. "PAMPERO")
honeybush (Cyclopia intermedia, medový keř)
rooibos (Aspalathus linearis)
yogi či masála (směs koření pro přípravu indického bílého čaje - dátá masála, masala chai, yogi chai)
ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa, pro přípravu nápoje karkade)
černý citron (fermentovaný sušený plod citronu v bio kvalitě)

ostatní "nečaje" a jejich blendy dostupné v e-shopu:
citronová tráva (v bledu s černým čajem)
citronová tráva (v bledu se zeleným thajským čajem)
citronová tráva (v blendu se zeleným vietnamským čajem)
citronová tráva (v blendu s pandánem)
citronová tráva (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blednu s černým čajem)
pandán (v blednu se zeleným čajem)
pandán (v blendu s polozeleným čajem)
pandán (v blendu s citronovou trávou)
jiaogulan
hořký meloun (Bitter-Melon Tea)
ginkgo