slavný zelený čaj z Číny patřící do desítky nejznámějších čínských čajů, 25 g, minimální trvanlivost do konce: 05/2023

Čínská „dračí studna“ z Če-t´iangu - 2019

Značka: NepustilTea-standard
Cena 135,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Čínská „dračí studna“ z Če-ťiangu

slavný zelený čaj z Lvího vrcholu v oblasti Západního jezera, ručně zpracovaný do plochých lístků na vyhřátých pánvích za použití oleje ze semen čajovníku

původ: Čína, provincie Če-t´iang (Zhejiang), oblast jezera Xi Hu, hora Shifeng
hmotnost (netto): 25 g
datum výroby: 2019
minimální trvanlivost do konce: 05/2023
typ čaje: čínský zelený  čaj, sběr T+1, ručně tvarováno do plochého tvaru lístků
další označení čaje: China Zhejiang SHI FENG LUNG CHING
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: N/A
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: (text v přípravě)



nálev: (text v přípravě)



doporučená příprava:
použijte 6-7 g čaje na 300 ml zchladlé vody (75–80 °C), luhujte 2–2,5 minuty (dle chuti) a zalívejte opakovaně stejnou a posléze teplejší vodou
tip na alternativní přípravu:
- přiměřené množství čaje vložte do většího šálku, zalijte vroucí vodou, postupně upíjejte a vodu dolévejte; pro takovou přípravu je ideální čínský zakrytý šálek (šálek s pokličkou) zvaný Cha-wan
- čaj připravte čínskou metodou Gong Fu Cha = 7 g čaje vložte do malé konvičky (cca 250 ml) a opakovaně zalívejte zchladlou a později horkou vodou, slévejte dle chuti



vhodnost: čaj má hodně kofeinu, nehodí se pít večer, jinak není času kdy by se pít neměl
ingredience: nedoporučuji cokoliv přidávat
tea pairing: hodí se zejména bez jídla a k různým delikatesám (sladké dezerty, nepříliš kořeněné chuťovky)
aspekt: jin (silně ochlazující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr a zpracování
kultivar čajovníku: čínský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"Pokud se ti zdá, že na jednotlivých lístcích jsou jakési "skvrny a puchýřky", máš dobrý zrak. Vznikají tím, jak se čajový list ručně tvaruje v kovových vyhřívaných pánvích, tzn. přitlačuje se aby měl plochý tvar a zároveň se i opéká. Aby se lístky lépe zpracovávaly (po pánvi dobře klouzaly), přidává se olej ze semen čajovníku. Na výrobu se podívej tady" (což mi ukázal na mobilu - poznámka ZN)

poznámka k označení čaje: SHI FENG, XI HU aj. (text v přípravě)
podobný čaj: (text v přípravě)