korejský unikátní zelený čaj svěžích projevů, 50 g, Jižní Korea, min. trvanlivost do: 01/2022

Korejské Gjokuro z ostrova Jeju - bio - 2019

Značka: NepustilTea-standard
Cena 197,- Kč
Dostupnost: skladem
Množství:
ks
Dotaz k produktu

Korejské Gjokuro z ostrova Jeju - bio

unikátní korejský zelený čaj z první jarní sklizně (Ujeon, Shincha), zpracovaný tradiční metodou s použitím "zabití zeleně" pomocí horké páry a tvarování za sucha na horkých pánvích, často zvaný jako "nefritová rosa"

původ: Jižní Korea, ostrov Jeju
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2019 (sklizeň před 20. dubnem)
minimální trvanlivost do konce: 01/2022
typ čaje: prvosklizňový korejský zelený čaj
další označení čaje: Korea Jeju Island (Bio/Organic) GYOKURO
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: CZ-BIO-004 (zemědělská produkce mimo EU)
výkonnost čaje při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: lesklý, plochý, tmavěji zelený list svěží trávové vůně



nálev: svěže bylinný, výrazné trávové chuti s dlouhou hořkosladkou dochutí, chladnutím se zakaluje



doporučená příprava:
použijte 6 g čaje na 300 ml více zchladlé vody (kolem 75° C), luhujte 2 minuty (dle chuti), zalijte opakovaně (stejnou a pak teplejší vodou)
tip na alternativní přípravu:
- přiměřené množství čaje vložte do většího šálku, zalijte zchladlou vodou, postupně upíjejte a vodu dolévejte; pro takovou přípravu je ideální čínský zakrytý šálek (šálek s pokličkou) zvaný Cha-wan
- použijte teplejší vodu a kratší časy luhování, např. první nálev 30 s a další nálevy zhotovte jen prolitím čaje či luhujte méně než 30 s
- z čaje lze připravit jeden silný nálev s velkým množstvím kofeinu a tříslovin
- luhujte větší množství čaje ve studené vodě alespoň dvě hodiny, ideálně pak přes noc (ve sklenici, v chladničce), dostanete velmi zajímavý nápoj pro celodenní popíjení
- připravte si korejské gjokuro v ledu = vytvořte v konvičce 0,6 l (Jana) vrstvu ledu (z drobných ledových kostek nebo úlomků, ne tříště) zasypte led čajem a postup opakujte až zaplníte celou konvičku, jak bude led odtávat, vznikne na dně konvice úžasná čajová esence, tu opatrně slévejte



vhodnost: k pití po celý den, čaj silně povzbuzující
ingredience: nedoporučuji cokoliv přidávat
tea pairing (snoubení s jídlem): krémové dorty, lanýže, suši
aspekt: jin (silně ochlazující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr a zpracování
kultivar čajovníku: japonské odrůdy (Yabukita, Yamamadori)

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

podobný čaj: Japan Kagoshima Kirishima GYOKURO - bio
poznámka k označení čaje: korejské čaje (text v přípravě)