tradiční zelený čaj s větším listem (typ 3) z Thajska, 50 g, minimální trvanlivost do: -

Thajský zelený čaj s větším listem - bio - 2020

Značka: NepustilTea-standard
 
Dotaz k produktu

Thajský zelený čaj s větším listem

standardní thajský zelený čaj pro různé použití

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai, okres Mae Lao
hmotnost (netto): 50 g 
datum výroby: 2020
minimální trvanlivost do: -
typ čaje: thajský zelený čaj, větší list, sběr T+3, rolování při sušení, tříděno
další označení čaje: Thai Green Tea (zelený čaj - typ 3)
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj zelený
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio certifikace: (mimoevropská) TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA)
výkonnost čaje na balení při doporučené přípravě: (text v přípravě)

charakteristika suchého čaje:  (text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

nálev: (text v přípravě)

(obrázek v přípravě)

doporučená příprava:
do malé (cca 200 ml) vyhřáté konvičky vložit cca 5-8 gramů čaje, přelít mírně zchladlou vodou (cca 85 °C), luhovat cca 1 minutu a slít, znovu zalít teplejší vodou a luhovat podle chuti a barvy nálevu (dobu luhování při opakovaném zalévání úměrně prodlužujeme, vždy cca o 30 s, průběžně kontrolujeme chuť, pro poslední nálevy použijeme vroucí vodu), zhotovit lze 3 až 4 (i více) nálevů
alternativní příprava:
6 g, 85°- 90°C, 500 ml, první nálev slít po 3 i více minutách, další nálev vroucí vodou a slít dle chuti (poznámka: čaj vcelku nejde přeluhovat, delším luhováním je akorát silnější, hořkost apod. se téměř neprojevuje)
tip na přípravu ledového čaje:
4 polévkové lžíce čaje vložte do studené vody (1,5 l) a luhujte alespoň pět hodin (můžete i přes noc v lednici) = získáte zajímavý povzbuzující čaj, chuťově odlišný od jiných způsobů přípravy

(obrázek v přípravě)

vhodnost: čaj má hodně kofeinu, nehodí se pít večer, jinak není času kdy by se pít neměl
ingredience: (text v přípravě)
tea pairing: (text v přípravě)
aspekt: jin (silně ochlazující)
šarže: -
kvalita sběru  a zpracování: ruční sběr a mechanizované zpracování
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(text v přípravě)"

podobný čaj:
(text v přípravě)