zelený čaj (typ 0) pro extrémně silné nálevy z Thajska, 50 g, minimální trvanlivost do: -

Thajský zelený čaj - "DUST" - bio - 2020

 
Dotaz k produktu

Thajský zelený čaj  - "DUST"

thajský zelený čaj vzhledu "čajového prachu  / prášku" pro extrémně silné nálevy a pro různé použití (Tuarégský čaj, Kahwa aj.)

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai
hmotnost (netto): 50 g
datum výroby: 2020
minimální trvanlivost do: -
typ čaje: thajský zelený čaj, "čajový prach / dust" vzniklý při zpracvání čaje, sběr T+3
další označení čaje: Thai Green Tea Dust (zelený čaj - typ 0)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio (mimoevropská) certifikace: TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA)
výkonnost čaje při doporučené přípravě(text v přípravě)

charakteristika suchého čaje: velmi drobný čaj, skoro "prach", který se luhováním promění v malé kousky čajových lístků

(obrázek v přípravě)

nálev: velmi silný, žlutý, aromatický

(obrázek v přípravě)

doporučená příprava:
2-3 vrchovaté čajové lžičky vsypeme do vyhřáté konvičky (0,6 l Jana) a zalijeme právě vroucí vodou, luhujeme 5 i více minut (dle chuti)
tip na alternativní přípravu:
- silný nálev - zhotovený luhováním cca 6 čajových lžiček v 0,6 l vroucí vody - přelijte přes led a dochuťte sušenou třtinovou šťávou + lístky čerstvé máty

(obrázek v přípravě)

vhodnost: čaj má poměrně hodně kofeinu, je povzbuzující a vhodný k pití po celý den
ingredience: čaj lze dobře sladit a nálev používat na studené drinky, lze přidávat ovoce, citron, byliny apod.
tea pairing: k těžším jídlům české kuchyně
aspekt: jin (extrémně silně ochlazující)
šarže: -
kvalita sběru a způsob zpracování: sběr ruční a mechanizované zpracování
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-standard
kultivar čajovníku: ásámský

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (Dr. Teaman) mi sdělil následující moudro:
"(v text přípravě)"

jak čaj vnímám:
(text v přípravě)

postřehy jiných (recenze v e-shopu):
zatím nemám k dispozici

podobné čaje:
(text v přípravě)