2011 Organic Jingmai Mountain Arbor Green Pu-erh Tea Cake - archiv
dobře uleželý světlý (sheng) Pu-erh z archivu NepustilTea.cz
původ: Čína, provincie Jün-nanhmotnost (netto): 25 g (úlomek z koláče 357 g)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
datum výroby: 08.05.2011 (z materiálu 2010)
minimální trvanlivost do: neomezeno (archiv)
další označení: 2011 Xiangming TF Jingmai Shan Sheng Pu-Erh

doporučená příprava:
1 - 3 čajové lžičky čaje (rozvolněné lístky z pevného kusu) vložte do malé konvičky (150-200 ml) a zalijte vroucí vodou, první krátký nálev vylijte a nechejte čaj 1-2 minuty v uzavřené konvičce "probudit" (pokud víčko konvičky dobře těsní tzn. máte například konvičku z isingské polokameniny se zabroušenou pokličkou - polévejte konvičku svrchu vroucí vodou, ať nevychladne), další nálevy zhotovte přiměřeným luhováním právě vroucí vodou (obvykle se Pu-erh po probuzení luhuje velmi rychle a je potřeba jej rychle slévat); lze zhotovit mnoho nálevů

tip na alternativní přípravu:
čínská metoda Gong Fu Cha i s čichacími šálky, místo konvičky malý gaiwan

podobný čaj:
(v přípravě)
