První klíč k dobrému zdraví

je opravdu jednoduchý, funguje neomezeně a padne do každého zámku. Chce to jen vědět, který klíč to je. Můžete hádat. Píše se o něm často a všude kolem nás. Znáte jej i vy. Znalost je však věc jedna a použití klíče druhá. Sám mám na svazku i pár klíčů, jejichž zámky jsou kdovíkde a jejich použití je tedy na ... (klidně doplňte :-).

Ale abych nechodil dlouho kolem horké kaše. Tím prvním klíčem k vašemu dobrému zdraví je zelený čaj a zámkem vaše tělo. Podle výzkumů čaj obsahuje vysoký podíl přírodní látky EGCG (Epigallocatechin Gallate), která má silné antioxidační účinky a také pozoruhodnou léčivou schopnost – snižovat poškození buněčné DNA *. Jaký zelený čaj si vyberete, je celkem jedno. Ideální je takový, jež je dostatečně čerstvý, má „rodný list“ a víte o něm co nejvíc informací. Velkou výhodou čaje je jeho dostupnost. Jde o běžnou potravinu (nápoj), jež není finančně náročná a na českém trhu si můžete vybírat ze stovek druhů... Nejlepší volbou jsou pak čaje produkované s ohledem na trvalou udržitelnost přírodního prostředí - pěstované bez použití chemikálií (hnojiv, insekticidů apod.) a ve výsledku s nulovým obsahem reziduí celosvětově neúnosně rozšířených pesticidů..

Čaj se podle moderních náhledů vědy (výživa, zdraví aj.) řadí do pitného režimu.

(další text v přípravě)

P.S.
* buněčná DNA
nucleus – jádro nebo oříšek, příp. řec. karyon – jádro) je organela eukaryotických buněk, v níž je uložena většina genetického materiálu (DNA) buňky. Jedná se o váček obalený dvěma buněčnými membránami, který má v průměru 5–10 mikrometrů.

další klíče:
První klíč k dobrému zdraví - zde se právě nacházíte
Druhý klíč k dobrému zdraví
Třetí klíč k dobrému zdraví (v přípravě)
Čtvrtý klíč k dobrému zdraví (v přípravě)
Pátý klíč k dobrému zdraví (v přípravě)
Šestý klíč k dobrému zdraví (v přípravě)
Sedmý klíč k dobrému zdraví (v přípravě)