• Fotogalerie z vybraných akcí 2007 - 2018

20. prosince 2018 (čtvrtek) -  (muzeum - "zámeček") - 18:00 hodin - Vánoční ašská čajová pohoda aneb "Ašští čajomilové sobě". Vítáno je cukroví i jiné vánoční pochutiny. Kromě vlastního oblíbeného čaje, můžete přinést i něco zajímavého k pití z nápojů nečajového světa (není podmínkou). Na místě bude k dispozici nádobí (různé konvičky, sítka, šálky) i horká voda.
Pořádá Knihovna, Muzeum a Informační centrum Aš, p. o. ve spolupráci s NepustiTea.cz – Dobré čaje pro inspiraci, pohodu a lepší zdraví.


 

- 2. velká ašská degustace čokolády -

Proběhla v Aši - 29. 11. a dvakrát 1. 12. 2018 - v muzeu ( "zámeček"). Podobná degustace se pak uskutečnila 5. 12 2018 v infocentru Toužim :-). Degustovali jsme následující čokolády manufakturyJordi´s:
Tea Darjeeling - bílá - 40% (čokoláda s indickým čajem dárdžiling)
Tea Matcha - bílá - 40% (čokoláda s japonským mletým zeleným čajem)
Tea Earl Grey - bílá - 40% (čaj se slavným čajem ochuceným bergamotovou silicí)
Rustic Vanilla - tmavá - 70% ("hrubá" čokoláda ochucená vanilkovým luskem)
Rustic Coffee - tmavá - 70 % ("hrubá" čokoláda sypaná drceným kávovým zrnem)
Rustic Sea Salt - tmavá - 70% ("hrubá" čokoláda sypaná mořskou solí)
Spiced Pepř - tmavá - 63% (jemná čokoláda sypaná několika druhy pepře)
Spiced Chilli - tmavá - 63% (jemná čokoláda se středně pálivou chilli papričkou - 200 000 SHU)
Cocoa Nibs - bílá - 40% (čokoláda sypaná drceným kakaovým bobem - "anděl a ďábel")
Milk - mléčná - 45% (jemná čokoláda)
Dark Milk - tmavá mléčná - 74% (minimání podíl sušené třtinové šťávy a mléka)
Blend - tmavá - 100% (echt čokoláda pro znalce - největší síla)
a čokolády z manufaktury Čokoládovna Troubelice:
Spirulina - bílá - 40% (jemná čokoláda s řasou)
Guarana - bílá - 40 % (jemná čokoláda s guaranou)
(od této manufaktury též mléčnou rozpustnou čokoládu a sušenou třtinovou šťávu)
Z bylin pak Jiaogulan 2018 a Bitter-Melon Tea 2018.



Shrnutí základních informací o čokoládě.
Jak vzniká opravdová čokoláda?
Velkovýroba studentské pečeti.
Manufakturní výroba čokolády v Jordisu.
Porovnání 
manufakturní výroby a velkovýroby.
Jak degustovat čokoládu.
Základní informace o kakaovníku.


Ašská čajová pohoda - korejské čaje 1 - Muzeum zámeček, 26. 10. 2017.


Degustace čajů v Toužimi - Infocentrum, 24. 10. 2017, foto Ivan Coufalík.


Degustace čajů v Jóga centrum SHAKTI - Domažlice, 20. 10. 2017, foto Jana Pazourová.


 Tradiční certifikovaná Výuka s workshopem na Hotelové škole Plzeň, 20. 10. 2017.


Degustace formou workshopu "domácí přípravy čaje a bylin" pro veřejnost - Karlovy Vary, Měststká knihovna, 13. 10. 2017.


Tradiční "Ašská čajová pohoda" v ašském muzeu (na zámečku, č. 12, 30. 03. 2017), foto: ašský web.