obecně o účincích polozelených čajů (oolongů):

text v přípravě

pravidelnou konzumací polozeleného čaje předcházíte riziku postižení civilizačními chorobami (ischemická choroba srdeční, ateroskleróza, vysoký krevní tlak, vysoká hladina krevního cukru a cholesterolu, rakovina); využíváte řady benefitů, například protizánětlivých, antivirových a antibakteriálních účinků (sliznice a dutina ústní zažívací trakt a vylučovací orgány), jeho antioxidačního, protialergického a detoxikačního působení; roste vaše životní energie a odolnost, posilujete si zubní sklovinu, imunitu, podporujete uzdravovací procesy a pomaleji stárnete; bojujete proti nadváze (čaj optimalizuje zažívací funkce a podporuje metabolismus tuků, tj. se současným snížením energetického příjmu a realizací přiměřeného cvičení přispívá k trvalému snižování váhy); povzbuzujete celý svůj organizmus, zejména činnost mozku, srdce, ledvin a žaludku (a to velmi šetrně, neagresivním a nenávykovým, extrémně dlouhým působením kofeinu)
 
Dle  české vyhlášky č. 330/1997 Sb. (ve znění pozdějších novel) je čaj polozelený (oolong) čajem "polofermentovaným".

thajské polozelené čaje