Thai Gabaron Oolong Tea - thajský polozelený* čaj s GABA** (Organic Thailand, USDA ORGANIC)

Thajský čaj Gabaron Oolong Tea má nejvyšší obsah antioxidantů ze všech čajů (!):
inhibuje vznik a rozvoj nádorových onemocnění, snižuje nebezpečí vzniku rakoviny, stabilizuje a optimalizuje funkci lidských buněk, snižuje hladinu cholesterolu a tuků v krvi, snižuje krevní tlak, pomáhá zmírnit důsledky užívání alkoholu, redukuje stres, odstraňuje frustraci, strach a deprese, zlepšuje kvalitu spánku, stimuluje imunitu organismu a zpomaluje procesy stárnutí, zlepšuje celkovou psychickou a fyzickou kondici, zvyšuje sexuální aktivitu, pomáhá uchovat pružnou a hladkou pokožku bez vrásek, zabraňuje křečím, arytmii a reguluje tvorbu hormonů, zlepšuje prokrvení a okysličování mozkových buněk (zlepšuje tak soustředění a dokonce může pomoci od následků mozkové mrtvice), příznivě působí při zvýšené námaze, stresu a bolestech hlavy z psychického přetížení a vyčerpání (po zkouškách, různých stresových situacích, dlouhodobém vyčerpávajícím soustředění apod.), může pomoci i při hučení v uších a přisuzují se mu preventivní účinky proti Alzheimerově a Parkinsonově chorobě.

 Thajský Gabaron Oolong Tea se od podobných produktů na českém trhu liší:
1. špičkovou kvalitou listu (sběrem) = velmi pečlivý tzv. ruční selektivní sběr
2. šetrným způsobem zpracování, díky němuž je list minimálně mechanicky poškozen
3. označením - čaj má oprávnění thajského ministerstva zemědělství nosit označení „Organic Thailand“ (obdoba označení BIO), jež zaručuje organický původ produktů (tzn. že čajovníky jsou pěstované výhradně bez chemické ochrany a použití chemických hnojiv), producent čaje zastřešuje a rozvíjí prestižní program „Pilot Organic Tea Plantation“

Shrnutí: 
čaj působí jako účinný antioxidant a je bohatým zdrojem vitaminů + minerálů; čaj má osvěžující a lahodnou chuť; čaj velmi šetrně a účinně povzbuzuje; obsahuje až 20 x více GABA, než je tomu u běžného polozeleného či zeleného čaje; je přírodním produktem; představuje komplexní a vysoce účinnou funkční potravinu; připravuje se velmi jednoduše, zalitím vroucí vodou a luhováním dle chuti (nálevů lze zhotovit několik)

Kontraindikace: 
nejsou známé, při dlouhodobějším užívání doporučuji poradit se s lékařem, zejména pak s ohledem na zdravotní stav a aktuálně užívané léky

Doporučená příprava: 
použijeme jednu nevrchovatou čajovou lžičku na hrnek o běžném objemu (kolem 200 ml), zaléváme vroucí vodou a pokud děláme krátké nálevy, lze zalití několikrát opakovat - podle chuti (až 5 x)

poznámka:
* dle  české vyhlášky č. 330/1997 Sb., příl. 1 se jedná o čaj  pravý polofermentovaný, dle čínského členění jde o čaj polozelený ("fermentace" je starší nesprávný název pro oxidační procesy působící na čajový list v rámci jeho zpracování, termín je používán i v české čajové literatuře)
** účinnou látkou přírodního původu v čaji je tzv. GABA - kyselina aminomáselná (neproteinová aminokyselina, přesněji gamma-amino-butyrová), která dokáže snižovat krevní tlak, zabránit křečím, dysforii či arytmii a reguluje tvorbu hormonů; lze ji využít ke zlepšení krevního oběhu v mozku, zvýšení okysličení, ke zlepšení metabolismu mozkových buněk; může také pomoci při léčbě následků mozkové mrtvice nebo poranění hlavy, při bolestech hlavy, hučení v uších či stavech zmatenosti; existuje více než 100 druhů neurotransmiterů, GABA však mezi nimi hraje mimořádně důležitou roli, protože umožňuje jejich efektivnější využití - GABA totiž dokáže proniknout přes hematoencefalickou bariéru, a tak se dostat přímo z krve do mozku; jako inhibiční aminokyselina hraje GABA důležitou roli při zmírňování podráždění nervových buněk, které jinak může vést k psychickým problémům a depresi.


dostupný čaj