2015 Gruzínský černý čaj - Avto - archiv
Popis
PŘÍPRAVA ČAJE
jde o čaj černý ("červený"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku či běžném hrnku
párování čaje s jídlem (TEA PAIRING)
čaj se hodí k jakémukoliv "hutnějšímu" jídlu či opravdové mléčné čokoládě (1), ovšem s ohledem na raritnost je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla
VÍCE O ČAJI
manufakturní - ručně vyrobený - čaj z Gruzie je příkladem, že někdejší sláva gruzínských čajů nezanikla (4)
POZNÁMKY
(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) Gruzínské čaje
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.