2024 Indický černý čaj z Dárdžilingu (ROHINI, ff) - 25 g
Popis
PRVNÍ SKLIZEŇ ZE ZAHRADY ROHINI
První (před)jarní čaj z indického Darjeelingu. Podařilo se nám „ukořistit“ hned první várku čaje, který byl letos v Darjeelingu vyprodukován. Krásně zpracovaný, nelámaný, pravidelně rolovaný, nepatrně oxidovaný suchý list svěží zelené, nahnědlé a stříbřité barvy a bohaté květinové vůně. Zlatavě zelený nálev jasné čiré, jarní avšak plné bylinné chuti s tóny vanilky a s dlouhým sladce květinovým dozvukem.
Sklizeň 2. 2. 2024
Kultivar B-157 (Bannockburn 157)
Nadmořská výška kolem 350-600 m. n. m.
PŘÍPRAVA ČAJE DARJEELING ROHINI
Použijte 5 g čajových lístků na 0,5 l vody prošlé varem a zchladlé na 85–90ᵒC, louhujte 2–3 minuty. S dobou louhování, teplotou vody i množstvím použitých čajových lístků neváhejte experimentovat. Můžete si také přečíst naše články o přípravě čaje a o kvalitě vody.
Zahrada Rohini je, díky své nižší poloze a vhodným podmínkám, známá svou časnou produkcí jarních čajů. Po dvou až tříměsíčním období vegetačního klidu začínají na čajových keřících rašit první mladé lístky. Ručně sbíraný a pečlivě vybíraný pupen s dvěma lístky z keříků známého kultivaru B-157 (Bannockburn 157), rostoucích v nadmořské výšce okolo 350-600 m, prošel jen nepatrnou a šetrnou oxidací. Protože lístky v tomto období rostou jen velmi pomalu, jedná se o velmi omezené množství čaje.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.