2024 Formosa King Bergamot Superior Oolong Tea
Popis
PŘÍPRAVA ČAJE
jde o polozelený čaj ("oolong"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat mnoho nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku či běžném hrnku; výkonnost čaje umožňuje i přípravu ve větší konvici
párování čaje s jídlem (TEA PAIRING)
čaj se hodí k jakémukoliv "asijskému" jídlu, zejména k rýži, zajímavá kombinace je s hořkou čokoládou (1), ovšem s ohledem na raritnost čaje je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla
VÍCE O ČAJI
pěkný tchaj-wanský oolong zeleného typu z letní sklizně ovoněný kousky sušených plodů bergamotu, vyrobený z kultivaru Si Ji Chun (Four Season) pěstovaného v oblasti Nantou; jde o lehce fermentovaný, mechanicky sklízený, do kuliček svinutý list s velmi svěžím nálevem, plné a vyvážené chuti s výrazně citrusovými tóny
TIP
zkuste trochu čaje přidat při vaření rýže s cílem rýžové kaše či nákypu
POZNÁMKY/ODKAZY
(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha (6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 85°C, lze vyzkoušet chladnější i teplejší, luhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.