2023 Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - bio
Popis
můj známý čajman (čajový teoretik a praktik Dr. Teaman, TeaDr.) mi sdělil následující neopomenutelné informace:
"Ovoňování, aromatizování a ochucování čajů je prastarou technikou, která využívá schopnost čaje absorbovat (pohlcovat, nasávat) různé vůně a příchutě. Pokud má výrobce záměr čaj ovonět, ochutit a ochucující (ovoňovací) složky v něm nechat, vznikají rozličné blendy (směsi) čaje s bylinami, kořením, květy rostlin, ovocem apod. Samozřejmě je potřeba vědět, které věci k sobě pasujou a které nikoliv! Některé ingredience se mohou svými projevy podporovat, jiné kombinace dokonce vylučovat. Jsou to kouzla a věčná alchymie. :-)."
na "tea párty" (tajný extratip Dr. Teamana):
"text v přípravě"
suchý čaj: kokosově-citrusově vonící směs přírodních surovin
nálev: tmavší nálev (dle doby luhování) krásně voní, nehořkne a chutná po ingrediencích, zejména praženém kokosu
doporučení dle bylinářské literatury: alespoň 4 hrnky za týden (ideálně 2 hrnky denně - MUDr. Bukovský - Plán B)
další označení čaje: Thai Coconut Shlightly Spicy Tea
zařazení dle české vyhl. č. 187/2023 Sb.: pravý čaj - čaj černý, ochucený
(obrázek v přípravě)
ingredience: lze sladit či přidat mléko, smetanu
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, po jídle i jen tak (doporučuju)
aspekt: jang (zahřívající, uzemňující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr čaje a mechanizované zpracování, ruční míchání
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-original
kultivar čajovníku: ásámský (thajsky: ใบเมี่ยง, Bai Ming)
trvanlivost: střední
ledový čaj: velmi vhodný - zkuste silný nálev dochutit (například sezónním ovocem, čekankovým sirupem) a přelít přes kostky ledu střední velikosti)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.