2024 Thajský červený čaj z divokých stromů (Gu Shu) - bio - 50 g
Popis
ČAJ (PRAVÝ, ČERNÝ - "ČERVENÝ")
s mírně pokrouceným rolovaným větším listem z divokých keřů a stromů ("Gu Shu" (1))
("Assamica Wild Tree Hong Cha - bio (Gu Shu)")
STRUČNĚ
čaj umí: světlejší hnědo-červené - velmi chuťově svébytné - nálevy plné kofeinu
čaj vás zaujme: původem, vzhledem, svébytnou chutí a relativní nepřeluhovatelností
nálev: svěží, s typickou kořeněnou složkou (dřevo, vanilka...) a lehce nakyslou dochutí bez hořkosti
čaj je vhodné pít: kdykoliv, pro povzbuzení k práci i pro rozjímání
text v přípravě
Thajský divoký červený čaj se vyznačuje výraznou svébytně aromatickou chutí, silou a nakyslostí v dochuti, roste v oblasti Chiang Rai, Maesalong v nadmořské výšce 1250 metrů a jeho projevy jsou dány právě místem výskytu (vysoké hory, čisté přírodní prostředí a dostatek srážek).
doporučená příprava:
cca 13 g čaje zalijte právě vroucí vodou a nechte louhovat 2-3 minuty, zalití můžete opakovat, získáte až 3 nálevy
biocertifikace: DE- ÖKO-003
LEGENDA / ODKAZY
(1) termín "Gu Shu" pochází z označování čajů pchu-er v Číně, jde sběr listů ze starých čajovníků (cca starších než 200 let), občas se používá i v jiných skupinách čajů, pokud jsou z takového (nebo podobného) materiálu varobeny; příkladem je thajský červený (černý) čaj
(2) xxx
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.