2013 Thai Black Sky Oolong Tea - archiv
Popis
PŘÍPRAVA ČAJE
jde o polozelený čaj ("oolong"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku či běžném hrnku
párování čaje s jídlem (TEA PAIRING)
čaj se hodí k jakémukoliv "hutnějšímu" jídlu či opravdové bílé čokoládě (1), ovšem s ohledem na raritnost je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla
VÍCE O ČAJI
manufakturní - ručně vyrobený - čaj z Chiang Rai, podle taiwanského vzoru; více oxidovaný (40 a více %) a pečený oolong (4); kultivar no.17; tmavý suchý list rolovaný do drobných pevných pravidelných kuliček; větší míra oxidace i následné pečení dává čaji jiskrnou barvu, příjemnou pečenost a dlouhou dochuť (ovocné a karamelové tény s dřevito ořechovými tóny
POZNÁMKY/ODKAZY
(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha (například: 150-200 ml, vroucí voda, luhování 30, 40, 60 a 90 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) Thajské oolongy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.