2017 Thai Ming Lee Wawee Shu Puerh San Cha - archiv
Popis
PŘÍPRAVA ČAJE
vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku či běžném hrnku
párování čaje s jídlem (TEA PAIRING)
čaj se hodí k jakémukoliv "lehčímu" jídlu, poctivé bílé čokoládě či čokoládě s hořkým melounem (1), ovšem s ohledem na raritnost je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla
VÍCE O ČAJI
manufakturní - ručně trhaný a zpracovaný, čaj z malé šarže od Ming Lee (Lao Lee) z Doi Wawee (provincie Chiang Rai); rok fermentace 2017; vhodný ke skladování i okamžitému pití; vyrobeno z odrůdy "Daye" (velkolistý čajovník), podle zpracování se jedná o "zrající čaj" (Sheng Puer); díky množství vyrobeného čaje jej lze označit jako "sběratelskou raritu"
POZNÁMKY/ODKAZY
(1) tradičně vyrobené z kakaového másla, mléka a cukru (viz Párování čaje s jídlem - 01); čokoláda s hořkým melounem (viz web, článek, koupit)
(2) Gong Fu Cha (například: 6 g čaje, 100 ml vody o teplotě kolem 95 °C, luhování: 10, 5, 10, 20, 30 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.