2024 Ašský med
Popis
2024 Ašský med
(včelí med)
"med s jasným původem lokality vzniku, známých postupů výroby a šetrného zpracování i skladování"
med umí: osladit, rychle dodat energii (=výživa prochází bez úprav do cév a nervů)
med vás zaujme: účinky a zdraví prospěšnými benefity
med je vhodný jíst: při práci i po práci, k získání okamžité energie
původ: Česká republika - Ašsko, Krásensko a Hranicko
hmotnost (netto): 1 kg
datum výroby: 2024
minimální trvanlivost do konce: 2026
typ pochutiny: potravina
složení: 100 % - přírodní med
balení: tradiční - sklenice
více o medu
Krystalizace medu – známka kvality
Krystalizace (lidově cukernatění, ačkoliv s cukrem to nemá nic společného) medu je přirozený proces, který značí, že je med kvalitní – nebylo do něj nic přidáno a nebylo s ním nešetrně zacházeno (nebyl zahříván nad přípustnou teplotu, zbavován zdraví prospěšných pylových zrníček ani do něj není přidán sirup). Rychlost krystalizace závisí na poměru glukózy a fruktózy – světlý květový med krystalizuje dřív než tmavý medovicový med.
Jak opět dosáhnout tekutého medu?
Med můžete snadno ztekutit bez ztráty kvality – zahřejte ho ve vodní lázni při teplotě max. 50°C nebo v troubě s nastaveným termostatem opět na max. 50°C. Med nikdy nezahřívejte v mikrovlnné troubě, med tím znehodnotíte!
Med uchovávejte v temnu při teplotách 15-20°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.